ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΣΜΥΡΝΗ

Καλέστε μας στο: (+30) 22710 82654

Παμούκκαλε... ένα φυσικό φαινόμενο, μοναδικό στον κόσμο. Μια ολόκληρη πλαγιά «ντυμένη στο βαμβάκι» αποδεικνύει περίτρανα ότι ο πιο εμπνευσμένος καλλιτέχνης, είναι η ίδια η φύση. Το Παμούκκαλε σημαίνει στην τουρκική γλώσσα «κάστρο από βαμβάκι» και είναι ένα από τα σήματα κατατεθέντα της τουριστικής Τουρκίας και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.Η Καππαδοκία... το σεληνιακό τοπίο της Τουρκίας... είναι μια ξεχωριστή περιοχή και απετέλεσε κατοικία πολλών λαών και σταθμό πολλών σημαντικών γεγονότων. Ο επισκέπτης μαγεύεται από την ιστορική της κληρονομιά, καθώς και από το φυσικό τοπίο της. Η ιστορική σημασία της περιοχής είναι μεγάλη, αφού η Καππαδοκία ήταν από τις πρώτες περιοχές που αγκάλιασαν το Χριστιανισμό και πολλοί κάτοικοί της κατέφευγαν στις εκκλησίες αυτές για να προσευχηθούν κρυφά.

Γεμάτη εικόνες και συναισθήματα είναι η Σμύρνη. Τόσο πολλές και τόσο αντιθετικές μεταξύ τους, που είναι σαν να συμπυκνώνεται εδώ πέρα όλο το «είναι» της Τουρκίας, ακριβώς στο σημείο εκείνο όπου η Δύση συναντά την Ανατολή.Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι τόσο εντός και εκτός της πόλης, η Σμύρνη φαίνεται πως διαγράφει μια δική της πορεία εντός της Τουρκίας.Καφέ, ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια γεμάτα κόσμο, σπουδαία μνημεία, αγάλματα και γλυπτά της παραλίας, στενά και στους κεντρικούς δρόμους της ωραίας γειτονιάς, που το πρωί είναι γεμάτοι εμπορικά καταστήματα και το βράδυ, φαγάδικα μπαρ. Η δε σμυρνιώτικη κουζίνα δε χρειάζεται πολλές συστάσεις, καθώς πολλά από τα φαγητά της πόλης, είναι γνωστά κι εδώ, από τους πρόσφυγες που τα έφεραν μαζί τους το 1922.

Οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι, οι ναοί, και οι κρυμμένες πολιτείες συνθέτουν μια ατμόσφαιρα νοσταλγίας για το ένδοξο παρελθόν που άφησε ατράνταχτες αποδείξεις για τους νεότερους. Ένα ταξίδι που θα ξυπνήσει μνήμες και συναισθήματα και θα προκαλέσει συγκίνηση σε όσους το ακολουθήσουν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Ημέρα 1

ΤΣΕΣΜΕ - ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου, έλεγχος διαβατηρίων και επιβίβαση στο καραβάκι για το Τσέσμε. Άφιξη στο Τσέσμε μετά από 40 λεπτά και αναχώρηση για το Παμουκκαλέ το θαυμαστό τουριστικό κέντρο το Φρούριο του Βαμβακιού. Περιήγηση στο Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομα του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, συνέρεε εδώ πολύς κόσμος, από την αρχαιότητα. Συνεχίζουμε για την Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο Αρχαίο Θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Παμούκκαλε. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Καππαδοκία, γνωστή για τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει με προορισμό την κοιλάδα του Κοράματος . Εδώ βρίσκονται περισσότερες από 360 λαξευτές εκκλησιές. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την εκκλησία του Μήλου Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων και την σκοτεινή εκκλησία. Mεταφορά , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Προαιρετική συμμετοχή σε πρόγραμμα με αερόστατα στις 5:30 π.μ. έως τις 9 π.μ.. Πρωινό και επίσκεψη στην υπόγεια πόλη της Μαλακοπής (Ντερινκουγιού), την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων, την κοιλάδα Ιχλάρα, φημισμένη υπόγεια πόλη του Καϊμακλή (Ανακού) με 8 υπόγειους ορόφους. Κατά την διάρκεια του 4ου Π.Χ. αιώνα ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5.000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Θα επισκεφτούμε την Καρβάλη την γενέτειρα του Γρηγορίου Ναζιανζινού. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Προαιρετικό show με Δερβίσηδες. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την κοιλάδα Ζέλβε που βρίσκεται ανάμεσα στα βράχια, την περιοχή Ουτζισάρ, όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της Καππαδοκίας από τον Ακραίο Πύργο και την πόλη Άβανο (Βανέσσα) περιοχή χτισμένη στις όχθες του Άλη ποταμού που είναι φημισμένη με τις βιοτεχνίες υφαντών και κεραμικών. Επίσκεψη σε εργοστάσιο με όνυχα. Ακολουθεί η Σινασσός με την περίφημη εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5

ΣΜΥΡΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Σμύρνη με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στη Σμύρνη,μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

Ημέρα 6

ΣΜΥΡΝΗ-ΤΣΕΣΜΕ-ΧΙΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, περιήγηση στην πόλη της Σμύρνης, Πούντα, Κορδελιό, Καντιφέ Καλέ και αναχώρηση επίσκεψη στα χωριά Βουρλά και Αλάτσατα, παλιά ελληνικά χωριά που διατηρούν ακόμη το χρώμα τους.  Άφιξη στο Τσέσμε την παλιά  Ελληνική Κρήνη και αναχώρηση για τη Χίο στις 17.30.  

 

Τιμή Συμμετοχής Κατ'άτομο 
Δίκλινο 320€
Μονόκλινο 440€ 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Εισιτήρια πλοίου Χίο-Τσέσμε-Χίο 
  • Φόροι Λιμανιών 
  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5 αστέρων με πρωινό και βραδινό 
  • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων με πρωινό και βραδινό. 
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός - Ελληνόφωνος ξεναγός
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία.
  • Οτι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Wanderlust Tours & Rent a Car
Νεωρείων 23, Χίος
τηλ. +30 22710 82654

ΜΗ.Τ.Ε: 0312Ε60000062201